top of page
Membrane bituminoase Compass SRL

membrane

membrane

MEMBRANE ICOPAL

Avantaje:

  • calitate superioară: produsele acestui brand au certificatele corespunzătoare de calitate, igienică și de siguranță împotriva incendiilor;

  • gamă solidă de utilizare: pot fi utilizate pe clădiri de orice tip - noi sau pentru reparația acoperișului vechi;

  • elasticitate: acoperișul plat efectuat cu membrane bituminoase ICOPAL distinge suplețe maximă și plasticitate în timpul instalării, este capabil la auto aliniate, și chiar auto repară defectele minore din procesul instalării;

  • ecologie: toate produsele concernului ICOPAL sunt absolut inofensive pentru oameni și natură;

  • comoditate și ușurință la montaj: acoperiș montat rapid, ușor și fără utilizarea unor uneltelor speciale suplimentare;

  • rezistență la foc: material rezistent la foc datorită utilizării ardeziei naturale ca strat protector exterior;

  • durabilitate: acoperiș mai rezistent razelor UV, umidității, factorilor climaterici, substanțelor chimice și biologice, astfel încât aceasta poate dura mai mult de 25 de ani;

  • un cost stractiv și performanțe excelente.

Sistem: în două straturi
Tip: bitum-polimeric modificat
Tehnologie: "profil de protecție"

ICOPAL Ultra Top vezi aici detalii ...

Sistem: în două straturi
Tip: bitum-polimeric modificat
Tehnologie: "profil de protecție"

ICOPAL Ultra Base vezi aici detalii ...

Sistem: în două straturi
Tip: bitum-polimeric modificat
Tehnologie: "profil de protecție"

ICOPAL Top vezi aici detalii ...

Sistem: în două straturi
Tip: bitum-polimeric modificat
Tehnologie: "profil de protecție"

ICOPAL Base vezi aici detalii ...

Sistem: în două straturi
Tip: bitum-polimeric modificat
Tehnologie: "profil de protecție"

VILLATEX Top vezi aici detalii ...

Sistem: în două straturi
Tip: bitum-polimeric modificat
Tehnologie: "profil de protecție"

VILLATEX Base vezi aici detalii ...

Înregistrează-ţi garanţia on line în 45 zile de la data achiziţiei.​

Accesorii Membrane

ACCESORII LA ACOPERIȘ PLAT

DOMENIUL DE APLICARE

Materialele inovaționale de impermeabilizare ICOPAL cel mai frecvent se întrebuințează pentru amenajarea acoperișului plat la diferite tipuri de clădiri, sau pentru reconstrucția acoperișului existent. Membranele bituminoase ICOPAL pe bază de bitum aditivat cu polimeri pot fi montate chiar și în perioada rece a anului, la temperaturi negative sau chiar sub ploaie. Iar exploatate în orice condiții climaterice, deoarece rezistă degradării la frig sau soare. În afară de utilizarea la acoperiș, membranele bituminoase ICOPAL pot fi montate ca strat de impermeabilizare la fundații, datorită proprietăților sale fizico-mecanice sporite și de rezistență la factori chimici sau climaterici.

METODE DE MONTAJ

Se disting câteva tipuri de montare a materialelor bituminoase ICOPAL:

  • Termosudare. Cea mai populară metodă în ziua de astăzi. Membranele bituminoase se montează cu ajutorul unui arzător racordat la o butelie de gaz. Flacăra se orientează între sulul de membrană şi stratul suport pe care urmează să fie aplicată membrana, realizându-se astfel termosudarea membranei pe stratul suport. Termosudarea poate fi realizată și prin suflare de aer cald, cu ajutorul unui dispozitiv special. Înaintea lucrărilor de termosudare suprafața aplicată trebuie prelucrată cu o amorsă bituminoasă.

  • Termosudare locală. Metoda include o pliere liberă și sigilarea membranei aditivate ICOPAL în locurile de suprapunere la sol. Această metodă este folosită în mod obișnuit pe clădiri, înălțimea cărora este mai mică de 75 de metri. Ca ulterior să fie acoperită cu pietriș, stratul de sol(din componența acoperișului verde), placaj etc.

  • Fixare mecanică. În acest caz, membranele aditivate ICOPAL sunt montate peste stratul de termoizolare, iar fixarea la structura portantă se efectuează în locurile de suprapunere a membranei cu un fixator telescopic, apoi folosind aparatul de sudură sau arzătorul cu furtun conectat la butelia de gaz se efectuează termosudura. În cazul în care este prevăzut un sistem cu două straturi de impermeabilizare, al doilea strat(cu pietricică) poate fi termosudat pe întreaga suprafață peste primul strat de hidroizolare.

MEMBRANE BITUMINOASE ADITIVATE ICOPAL CU TEHNOLOGIA PROFIL DE PROTECȚIE

În procesul de producție a membranelor bituminoase ICOPAL pe suprafața inferioară se aplică nervuri longitudinale conform tehnologiei "profilul de protecție". Astfel, în procesul de termosudură, suprafața de contact a flacărei arzătorului cu gaz, cu membrana bituminoasă, crește semnificativ, asftel facilitând procesul de montaj, se face economie la gaz până la 40% și membrana fiind expusă mai puțin timp la temperaturi ridicate se degradează mult mai puțin în procesul de montaj față de materialele convenționale.

Icopal SBS
Icopal SBS

COMPASS SRL este distribuitorul oficial al companiei ICOPAL în Moldova

GRUPUL ICOPAL

Grupul ICOPAL – lider în producția de materiale bituminoase pentru acoperiș și soluții de impermeabilizare, calitatea cărora este recunoscută la nivel mondial. La momentul actual concernul ICOPAL include 95 birouri de vânzări situate în America de Nord și Europa, 35 facilităti moderne de producție, 4 centre de cercetare tehnico-științifică proprii și un personal de mai mult de 3500 specialiști competenți din întreaga lume. Sediul grupului se află în Danemarca. Cifra de afaceri aunuală depășește suma de un miliard de euro.

ISTORICUL ICOPAL

Firma ICOPAL a fost sondată în 1876 de către Jens Villandsens, un tâmplar din Danemarca. Se specializa în repararea acoperișurilor vechi din rășini de smoală și tablă zincată. El a reușit să inventeze și, ulterior, în 1894, a patentat producția învelitorilor de bitum pentru acoperiș.

Compania a început să dezvolte producția și vânzarea de materiale pentru acoperișuri în țările nordice. Mai târziu, fiul său, Christian Villandsens, în 1907 a înregistrat marca ICOPAL, al cărui nume provine de la cuvântul "copal", ceea ce se traduce ca "rășină", din limba indienii mexicani azteci. Sub numele mărcii de producție ICOPAL, materialele pentru acoperișuri și impermeabilizare au început să se producă în 1912. Așa că, datorită diligenței unui simplu tâmplar din Danemarca și invenției sale, a fost formată una dintre cele mai mari companii internaționale în ziua de astăzi.

Compania ICOPAL a dezvoltat nu numai direcția principală a propriei afaceri (producția membranelor de impermeabilizare și materialor pentru acoperișuri), dar, de asemenea, a studiat în mod activ tehnologia pentru a produce o varietate de produse pentru construcții: covoare de căptușeală utilizate pentru acoperișuri înclinate, șindrile bituminoase, jgheaburi, luminatoare, materiale de izolare fonică, trape de fum, membrane polimerice, placi de compozit sub brandul Decra etc.

Compania are o istorie de mai bine de 170 de ani; pe parcursul acestui timp, personalul companiei a influențat în mod semnificativ dezvoltarea tehnologiei de fabricare a materialelor bituminoase aditivate cu polimeri. Anume ICOPAL a inventat următoarele lucruri inovatoare:

  • utilizarea pânzei de fibră de sticlă și fibrei de sticlă ca structură de rezistență în materialele de impermeabilizare la fundații și acoperișuri;

  • utilizarea în producerea membranelor bituminoase a aditivilor SBS-modificați;

  • fabricarea de materiale pentru acoperiș cu tehnologia profil de protecție;

  • elaborarea tehnologiei unicale SYNTAN, care se utilizează la ventilarea și reparația acoperișului plat.

Majoritatea acestor produse inovaționale au fost patentate.

VALORI

Experiența și tradițiile care au fost stabilite pe parcursul a mai mult de 170 de ani de lucru cu succes a companiei, doar au confirmat poziția sa ca lider mondial în producția de materiale de impermeabilizare la acoperiș. ICOPAL Group oferă clienților săi materiale extrem de inovatoare, a căror calitate este perfectă, și se angajează să respecte și relații oneste cu partenerii săi, mereu lucrează asupra autoperfecționării.

Prioritățile cheie a activității grupului ICOPAL sunt:

  • îngrijirea consumului economic de materii prime

  • conservarea mediului ambiant

  • precum și dezvoltarea unor tehnologii de economie a energiei

sursa: http://www.icopal-russia.ru

bottom of page